Restaurace 420
Restaurace 420, za kterou stojí známý šéfkuchař Radek Kašpárek spolu s Markem Kominkem, otevřela své dveře na Staroměstském náměstí v Praze koncem roku 2023.
Co většinu lidí zajisté ohromí jako první je překrásný interiér s originálním dekorem (všimněte si vlaštovek visících ze stropu i svítidel na stolech), návštěva bude tedy rozhodně zajímavější, budete-li usazeni v hlavním prostoru. Stoly jsou totiž už v "chodbě" podél otevřené kuchyně, kde by ten zážitek přeci jen nebyl takový.
Obsluha je pozorná od samého začátku, jak se na takový typ podniku patří. Po usazení dostanete amuse bouche a můžete směle objednávat z menu. My jsme vybrali Nakouřené jehněčí a Telecí řízek à la Escoffier s bramborovou kaší. Jídla jsou krásně naservírovaná, chuťově skvělá, zároveň jsme ale neměli pocit, že bychom se na dané pokrmy museli nutně vracet. Ještě zajímavější jsou ovšem dezerty. Vybrala jsem si lehce kontroverzní Rakvičku bez šlehačky, kde vám na stole pro efekt i zapálí františka uprostřed malého věnečku. Nejsem si jista, zda tento dezert je stále nabízen,v jejich online menu již nefiguruje, byl to každopádně zajímavý počin. Druhým vybraným dezertem byl Katowický doutník plněný čokoládovou šlehačkou, opět originálně naservírovaný i s popelníčkem a jedlým "popelem". I tady jsme měli pocit, že dezerty jsou spíše zajímavé, než že by šlo o tzv. "nebe v hubě".
Důležité je určitě zmínit i jejich vlastní obchůdek, kam se dostanete po schodech dolů hned od hlavních dveří. Zakoupit si můžete například čerstvé pečivo nebo uzeniny, sníst si můžete něco málo i na místě na stojáka.
Hodnocení: 8/10
Celkově podnik hodnotím kladně a určitě by mi nevadilo ho navštívit znovu. Slovo, které vše shrnuje, by bylo "zážitek". Nevrátila bych se kvůli konkrétním pokrmům, ale všechno dohromady funguje, a pokud jste připraveni na luxusnější posezení v centru Prahy a nevadí vám vyšší cenovka kolem 700 Kč za hlavní jídlo, neváhejte se sem vydat.





